Ελλάδα

Δραματική είναι  η κατάσταση για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα  στα νησιά της Σκοπέλου και της Αλοννήσου

που από το Σάββατο έχει πλήξει με τον πιο σφοδρό τρόπο η κακοκαιρία με αποτέλεσμα οι δρόμοι να έχουν καλυφθεί από χιόνι και να είναι κλειστοί και να υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Σήμερα υπάρχει ύφεση των καιρικών φαινομένων στο νησί μετά τη χθεσινή χιονοθύελλα, αλλά δυνατότητα παρεμβάσεων πλέον με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν οι δήμοι δεν υπάρχει, για αυτό ζητήθηκε η συνδρομή του σρατού της Πυροσβεστικής , έπειτα από επικοινωνία των δημάρχων Aλωνhσου και Σκοπέλου, με τους υπουργούς Τόσκα και Καμμένο.

Δραματική η κατάσταση σε Αλόννησο, Σκόπελο

 

Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση έπληξαν κυρίως την Αλόννησο όπου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών έσπασαν οι σωληνώσεις, ενώ για το ρεύμα ζητήθηκε βοήθεια από το Βόλο για να αποκατασταθεί η ζημιά με τον δήμαρχο του νησιού Πέτρο Βαφίνη να φοβάται για τη ζωή των συμπολιτών του καθώς τα προβλήματα παρατηρούνται εδώ και 5 ημέρες.

Στο νησί κατέφθασαν το απόγευμα της Τρίτης 15 πυροσβέστες και στρατιώτες αλλά και μηχανήματα για να βοηθήσουν να ανοίξουν οι δρόμοι και να κοπούν τα δένδρα που έχουν πέσει. Οι προσπάθειες για να απεγκλωβιστούν από παραθεριστικές κατοικίες οικογένειες που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα για πέντε ημέρες, δεν ευοδώθηκαν καθώς το χιόνι στους οικισμούς φτάνει τα 2,5 μέτρα.
Εκτός από το Πατητήρι που το χιόνι φτάνει το 1,5 μέτρο, στους οικισμούς ξεπερνά τα δύο. «Όσες βλάβες αποκαταστήσαμε χθες, επανήλθαν σήμερα καθώς η χιονοθύελλα σκέπασε τα πάντα«, τόνισε ο δήμαρχος.

Δραματική η κατάσταση σε Αλόννησο, Σκόπελο

Close