Τρίκαλα

Δίκτυο απινιδωτών σε έξι σημεία της πόλης

“Η σύγχρονη, ευφυής πόλη σώζει τις ζωές των πολιτών της”. Αυτή η φράση του Δήμαρχου Τρικκαίων στον εορτασμό – εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς, αποτυπώνει την άποψη για το νόημα των δράσεων που ενεργοποιούν τους πολίτες.
Μια κοινωνική συμμαχία πολιτών και συλλόγων προχώρησε σήμερα σε δημόσια επίδειξη και ενημέρωση των πολιτών, για τα απαιτούμενα στάδια στην ΚΑΡΠΑ, την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.
Ο Δήμος Τρικκαίων, οι Εθελοντές Τρικάλων,  ο ΕΕΣ Τρικάλων, το ΕΕΕΠΦ Θεσσαλίας και το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, με εξειδικευμένο προσωπικό, παρουσίασαν σε τρικαλινούς και επισκέπτες, τους τρόπους – βήματα για την ΚΑΡΠΑ. Μια ενέργεια που σώζει ζωές, μέχρι την έλευση του ΕΚΑΒ, όταν κάποιος συμπολίτης σε οποιοδήποτε δημόσιο ή και ιδιωτικό χώρο, χάσει τις αισθήσεις του.
Ηδη ο Δήμος Τρικκαίων, πρωτοπορώντας στον τομέα της δημόσιας υγείας, δημιούργησε ένα δίκτυο με απινιδωτές που παρέχονται σε όλους, εάν παραστεί ανάγκη.

Οι απινιδωτές βρίσκονται:
– στο ΚΕΠ του Δημαρχείου
– στο κλειστό γυμναστήριο στην «Μπάρα»
– στο κλειστό γυμναστήριο στην οδό Κατσιμήδου
– στο δημοτικό στάδιο
– στον μύλο Ματσόπουλου
– στο μπαρ The Love Shake, στα «μανάβικα».
Το δίκτυο αυτό απινιδωτών συμπληρώνεται από περίπου 2.500 τρικαλινούς πολίτες που επιμορφώθηκαν από τους Εθελοντές Τρικάλων, το ΕΚΑΒ και την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ).

Τα σεμινάρια επιμόρφωσης πραγματοποιήθηκαν στην πόλη και τα χωριά του Δήμου Τρικκαίων, καθιστώντας τον πρωτοπόρο στην πρόληψη και τη δημόσια υγεία, όπως τόνισε η υπεύθυνη, αναισθησιολόγος κ. Ελένη Πολύζου.
Στην όλη εκδήλωση, έγινε επίδειξη σε πολίτες από τα στελέχη του ΕΕΣΤ, του ΕΚΑΒ, της ΕΕΕΠΦ και των Εθελοντών Τρικάλων, για την ΚΑΡΠΑ και τη χρήση του απινιδωτή.
Δεκάδες πολίτες, μαζί με μέλη των Συλλόγων Γυναικών Πυργετού, Πολιτιστικού Σωτήρας, Κρηνίτσας, «Φλόγα», Νεφροπαθών, ενημερώθηκαν με βιωματικό τρόπο για το πλήθος των ωφελειών.
Plision

Back to top button
Close
Close