Ελλάδα

Δήλωση πρωθυπουργού ότι το 2018 θα ολοκληρωθεί το βορινό κομμάτι του Ε65!

Μπορεί ο πρωθυπουργός από το βήμα του αναπτυξιακού συνεδρίου να είπε για τον Ε65 ότι θα ολοκληρωθεί το ίδιο δεσμεύτηκε και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών από το βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Θεσσαλίας για την πλήρη ολοκλήρωση του Αυτοκινητόδρομου Ε65 και την εκκίνηση των έργων το 2018, αλλά αυτό φαντάζει αδύνατο.

Όπως είπε: «Να δεσμευτούμε λοιπόν για τον Ε-65, που είναι ντροπή για τα δημόσια έργα και τις δημόσιες υποδομές της χώρας, για το νότιο και το βόρειο τμήμα». Λίγο νωρίτερα στην ομιλία του είχε καυτηριάσει την κατάσταση που επικρατεί με τον τυφλό σήμερα δρόμο και χαρακτηριστικά είπε «Πρώτο βραβείο παίρνει ο Ε-65. Δημοπρατήθηκε ένας αυτοκινητόδρομος, ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τον τρόπο που δημοπρατήθηκε, στη συνέχεια αναθεωρήθηκε αυτή η σύμβαση και εξαιρέθηκε η αρχή και το τέλος του αυτοκινητόδρομου. Δεν υπάρχει αυτό πουθενά. Δεν υπάρχει πουθενά στον πλανήτη.Αποτέλεσμα εικόνας για σπιρτζησ συνεδριο

Δεν είναι το έγκλημα ότι αφαιρέθηκε ανορθολογικά η αρχή και το τέλος του αυτοκινητόδρομου. Είναι ότι προβλέφθηκαν νέες εγκρίσεις, ώστε στην ίδια σύμβαση, να εκκινήσει η αρχή και το τέλος του αυτοκινητόδρομου, άρα, όχι με τις τότε συνθήκες και με τους τότε ευρωπαϊκούς κανονισμούς στη νομοθεσία, αλλά με το τώρα.
Και ευτυχώς, έχουμε το στελεχιακό δυναμικό στο Υπουργείο που τεκμηρίωσε με απόλυτη ακρίβεια, σύμφωνα με αυτά που ζητά και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον επόμενο μήνα, ή τέλος πάντων μέχρι το τέλος του χρόνου, ξεπερνάμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ξεκινάει το νότιο τμήμα του Ε-65 και μέσα στην επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει και θα έχουμε και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για το βόρειο τμήμα του Ε-65. Και καταλαβαίνετε όλοι τις θετικές συνέπειες και για την υποδομή και για την απασχόληση και για την ανεργία στην περιοχή».
Θα πρέπει πάντως να σημειώσουμε ότι ο κ.Σπίρτζης δεν έδωσε χρονικό όριο για την παράδοση του έτοιμου τμήματος του Ε65 από την Ξυνιάδα μέχρι τα Τρίκαλα το οποίο αναμένεται εδώ και μήνες και καθυστερεί λόγω 8χλμ του συνδετήριου δρόμου με το τοπικό δίκτυο.

Close