Ελλάδα

Γιάνης Βαρουφάκης από το ασφυκτικά γεμάτο Χατζηγιάννειο στη Λάρισα:…Να ξαναφέρουμε την ελπίδα στη ζωή των Ελλήνων»

Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο στη Λάρισα, ο πρώην υπουργός οικονομικών της Ελλάδας και καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε την πανευρωπαική πρόταση του νεοσύστατου κόμματος που ξεκινάει τον δικό του προεκλογικό αγώνα σε όλες τις χώρες της «Γηραιάς Ηπείρου», με την ονομασία «DIEM25».

O Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος διατέλεσε Διευθυντής του Τομέα Πολιτικής Οικονομίας του ιδίου Τμήματος καθώς και Διευθυντής του Διδακτορικού Προγράμματος Οικονομικών Επιστημών και παράλληλα είναι Επίτιμος Καθηγητής Συγκριτικής Νομικής, Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής στο International University College του Πανεπιστημίου του Τορίνο, Επισκέπτης Καθηγητής στο Kings College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και Επίτιμος Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Sydney στην Αυστραλία, παρουσίασε τις θέσεις του «DIEM25» και έδωσε το έναυσμα για την δημιουργία και του ελληνικού κόμματός του, από τις αρχές του 2018 και έπειτα.

Στην κεντρική του ομιλία και πριν δεχθεί ερωτήσεις από τους πολίτες που έδωσαν το παρόν ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε: «Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει τρίτη εναλλακτική. Ευτυχώς υπάρχει! Πρόκειται για την εναλλακτική που το αυταρχικό, αντιδημοκρατικό ευρωπαϊκό κατεστημένο αντιπαθεί με πάθος: Ένα κύμα εκδημοκρατισμού!

Close