Τοπικά

  Αντί να απολογηθούν για τις λαθροχειρίες τους, υπερηφανεύονται κιόλας…. 

Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί μετά από τετραετή καθυστέρηση, εφαρμόζει επί τέλους την γνωστή απόφαση του ΣτΕ, για την μερική αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών του προσωπικού που αμοίβει τα με ειδικά μισθολόγια( προσωπικό Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, δικαστικοί, Πανεπιστημιακοι, ιατροί ΕΣΎ).
Μάλιστα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, πανηγυριζοντας από του βήματος της Βουλής των Ελλήνων, υπερηφανεύθηκε ότι αυτή η γενναιόδωρη πράξη της Κυβέρνησης του επιτεύχθηκε, επειδή βγήκαμε απ τα… μνημόνια χάρις στις δικές τους προσπάθειες….
Προφανώς ο Πρωθυπουργός και οι συν-πανηγυριζοντες αριστεροδεξιοι συνοδοιπόροι του, σκοπίμως ξεχνούν, ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το 2014,χορήγησε το 50 τοις εκατό της οφειλής σε  εν ενεργεια και αποστρατεία στελέχη – κατόπιν και δικής μου και άλλων τεσσάρων βουλευτών παρέμβασης -, με δέσμευση για χορήγηση και του υπολοίπου, στο τέλος του 2016.
Μάλιστα το 2014, το χορηγηθέν ποσό προσαύξησε ανάλογα μισθούς και συντάξεις, σε αντίθεση μ αυτό που γίνεται τώρα : Η αύξηση ΔΕΝ προσαυξάνει μισθούς και συντάξεις και ΔΕΝ δίδεται μέχρι σήμερα, αλλά μέχρι την ισχύ του τραγικού Νόμου ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ.
Κι αντί να απολογηθούν για τις λαθροχειριες τους, υπερηφανευονται κιόλας …. Χρειάζεται πολύ θράσος γι αυτό,την ίδια στιγμή που φέρνουν τροπολογία για ΜΗ ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ των ΔΙΚΑΣΤΙΚΏΝ ΑΠΟΦΆΣΕΩΝ, για καταβολή των δώρων σε  μισθωτούς του ευρύτερου δημοσίου τομέα και συνταξιούχους, που επιδικάζουν τα δικαστήρια….

Ηλίας Γ Βλαχογιάννης, τέως Νομάρχης και βουλευτής Τρικάλων, Συντονιστής του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας.

Close