Τρίκαλα

Έκλεψαν ποδήλατα και συνελήφθησαν .

Η ανομία είναι κάτι που συνοδεύει τους Ρομά σε όλες τις φάσεις της ζωής τους. Τα παιδιά πηγαίνουν στο δημοτικό μόνο στις πρώτες τάξεις, ίσα ίσα να μάθουν να γράφουν, να διαβάζουν και να λύνουν απλές μαθηματικές πράξεις και στη συνέχεια παρατάνε το σχολείο για να ασχοληθούν με το «εμπόριο». Κλέβουν όχι όλοι γιατί αυτή είναι η φιλοσοφία τους αλλά γιατί ποτέ η μητέρα ή ο πατέρας τους δεν θα ασχολούνταν με το που βρήκε το παιδί τους αυτό το καινούργιο πράσινο ποδήλατο, αλλά ακόμα κι αν ασχολούνταν θα αισθάνονταν υπερήφανοι όταν ο γιος τους θα τους ομολογούσε πως το έκλεψε. Πολύ απλά και πολύ ξεκάθαρα.

Με βάση τα παραπάνω ένα ακόμη περιστατικό κατέγραψε η Αστυνομική διεύθυνση Τρικάλων καθώς ομάδα ΔΙΑΣ που περιπολούσε στην πόλη,  αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και σταμάτησε δυο παιδάκια τα οποία έσερναν κλεμμένα ποδήλατα . Τα πρόσωπα γνωστά καθώς και στο παρελθόν έχουν απασχολήσει τις αρχές. Μάλιστα την πράξη τους κατήγγειλαν και άλλα παιδιά τα οποία αντιλήφθηκαν ότι τα ποδήλατα ήταν δικά τους και άρχισαν να τους ψάχνουν . Η σκηνή της σύλληψης,  εκτυλίχθηκε παραποταμίως λίγο πιο κάτω από την περιοχή στο  Τρικκαίογλου μπροστά σε περαστικούς με τους αστυνομικούς να μεταφέρουν πάντα στα πλαίσια του νόμου τους δυο μικρούς ΡΟΜΑ στο αστυνομικό τμήμα για τα περαιτέρω.

Το φαινόμενο πάντως με τα κλεμμένα ποδήλατα στην πόλη αποτελεί μάστιγα καθώς σχεδόν κάθε μέρα όλο και κάποιος αντιλαμβάνεται ότι το ποδήλατό του έχει κάνει “φτερά”.

Back to top button
Close
Close